Da Monica var lita jente og vokste opp på Gulset, så tok moren henne med til Klosterskogen Ridesenter. «Mamma ville ikke at jeg skulle bli ei sånn jente som vanka på senter» sier hun og ler. Kan hende har moren av og til angret på sin beslutning, for siden da har Monica vært ei skikkelig hestejente. Det har nok ikke alltid vært billig å utstyre ei jente med stadig nytt ride-utstyr, et utall ridetimer og deltakelse på ridestevner.

I stallen er det et skikkelig jentemiljø, mens det i Skien Taxi er et skikkelig guttemiljø. Monica stortrives begge steder, selv om hun gjerne hadde sett at det var flere jenter som kjørte taxi. Egentlig skulle hun bli barne-og ungdomsarbeider, men etter endt fagbrev fikk hun tilbud om å kjøre for løyvehaver Odd Gunnar Lunde. Det er nå fire år siden.

Monica liker jobben sin. Når en kommer på jobb vet en aldri hva dagen vil bringe. Man kan få en Oslo-tur eller havne i Rauland. Man kan treffe mennesker som desperat trenger noen å prate med, eller folk som helst ikke vil si noe. «Vi kjører mange barn, og da har jeg bruk for det jeg lærte under utdanninga mi», sier Monica, «men det har jeg også når jeg kjører fulle folk!» ler hun. «Det er mye som kan gå innpå deg i denne jobben. Jeg møter mennesker som forteller at de er syke og at livet snart er over. Det å kunne være til hjelp når folk trenger noen å snakke med er givende. Og vi som kjører taxi er jo heldige som også møtes av herlig barnelatter i barnehagene.» Drømmeturen hennes går oppover i Telemark. «Det er så deilig og fredfylt oppover i fylket» sier jenta med mor og far fra Tørdal.

 En fast jobb åpnet for en mulighet Monica lenge hadde ønsket, nemlig å kjøpe seg en egen hest. For tre år siden hentet hun derfor Ronja, som da var et halvt år, i Fredrikstad. Siden har de to vært uatskillelige, og er hun ikke å finne i H-134, så finner du henne sannsynligvis i stallen.

Det koster å ha sin egen hest og leie stallplass, men det er en sunn og positiv hobby. Monica vil helst kjøre taxi om ettermiddagene, for da kan hun bruke dagen i stallen med Ronja og den lille nusselige hunden Timon. Ja, litt tid medgår også til å være personlig assistent, en jobb hun også liker godt.

«Jeg syns det er veldig mange flotte mennesker i taxi-miljøet, og jeg syns det er en jobb som passer godt for jenter.» sier hun med overbevisning. Og ta det gjerne som en oppfordring, jenter. Hvorfor ikke prøve taxi-yrket om du syns at det virker spennende?

Mamma fikk det som hun ville. Noen senter-jente blei aldri Monica, for å gå på kjøpesenter har hun ikke tid til!   

Share This