Til venstre er 2CV-en Kristine fikk av pappa.

Da Kristine Eriksrød var lita, hadde den bilinteresserte pappaen hennes en 2CV, og kjøpte en i miniatyr til den lille berta si. Bilberta blei kallenavnet, og Kristines interesse for biler har bare blitt større med årene. Da hun skulle velge yrkesretning, så måtte det ha noe med bil å gjøre, og valget falt på transport og logistikk ved Notodden videregående skole. Bilberta blei til Trailerberta da Kristine tok førerkort klasse D, og hun storkoste seg med å buksere store vogntog. Desverre satte helseproblemer en stopper for denne karrieren, så da ble hun taxisjåfør i stedet.   

Kristine «Trailerberta».

I dag har Kristine blitt 28 år, mamma til to gutter og trives i jobben i Skien Taxi. «Jeg liker å kjøre bil og jeg liker å bli kjent i kommunen min,» sier hun og syns det er ekstra stas med eldre kunder, som kan fortelle om tidligere tider i Skien. Mange mennesker har få å snakke med, og Kristine syns det er supert å kunne gjøre hverdagen deres bedre med en hyggelig prat i bilen. Når en kjører drosje, så møter en mennesker som har sine plager og som håndterer disse med godt humør. Det er givende møter. «Så er det alle skoleungene da. Koselig å bli kjent med de», sier Kristine og byr på et av sine mange smil.

Her er Kristine i en ny og selvsagt nyvasket H-138.

Kristine kan nok også være litt «tante Sofie», for dette er en dame som liker å ha ting på stell. Alltid leverer hun fra seg en ren bil, og hun liker ikke å få den møkkete tilbake. Sikkert en og annen sjåførkollega som ikke har innfridd, og det var vist en som leverte bilen til henne etter helgekjøring med spy nedover bildøra. Kristine er likevel like blid når hun forteller om det, så det er nok en mild utgave av denne tanta fra Kardemommeby vi har med å gjøre.

Kristine ønsker seg tatoveringer med 50-tallsmotiv ned over hele venstre arm. En er alt på plass.

«Jeg elsker å kjøre bil og jeg elsker musikk, og best har jeg det når jeg kan kjøre rundt og spille musikk på full guffe», sier hun og ramser opp contryband og bygdeband som Vassendguttane og Rotlaus. Hun er hektet på amerikanske biler fra femtitallet, og alt annet fra dette tiåret. Hun har flere kjoler fra den tiden, og har lyst til å lære seg mer om 50-tallsmoten. En femtitalls-tatovering har hun allerede, og har satt av plass til flere på venstre arm. Hun ønsker seg sko med spikerhel, sløyfe og åpen tå, og skulle du ha noen stående, så kan du bare ta kontakt.

Tilbake til bilinteressen. Da Solberg Bil hadde gratis prøvekjøring av en Ford Raptor, som altså er en pick up, sto Kristine i kø i to timer for å få kjørt den en runde. «Det er det råeste jeg har vært med på, å bare gi gass med den. Den koster en mill, vøttø,» Ja, hun lever opp til kallenavnet sitt. En annen drømmebil er Chevrolet Big Dooley. Kristine håper å få seg et hus etter hvert, og da vil hun ha en 50-tallsbil som hun kan bruke sommerstid og ha i garasjen om vinteren.

Kristine sto to timer i kø for å prøvekjøre denne Raptoren. Pick Up’en Kristine drømmer om.

Kristines helseproblemer gjør at det er vanskelig å jobbe fulltid som taxisjåfør. Derfor skal hun framover jobbe deltid i administrasjonen i Skien Taxi. Da skal hun bruke kjennskapen til drosjebransjen på å teste ut om litt lettere fysisk arbeid også kan gi mening for en sosial og energisk dame. Hun skal jobbe med nettsider og sosiale medier, samt annet markedsføringsarbeid og kontorarbeid. Heldige er vi som kan dra nytte av henne på den måten, og følg med. Snart kan du nok lese en sjåførpresentasjon som Kristine har ført i pennen, og da blir det nok under pseudonymet Taxiberta!

Share This