Førstemann ut i vår presentasjonsrunde av sjåfører er Khaldon Pasa. Mange av våre kunder har opplevd denne behjelpelige og blide sjåføren, som også har en velutviklet humoristisk sans kunder og kolleger setter pris på.

Navn: Khaldon Pasa
Alder: 34
Stilling: Løyvehaver / sjåfør i Skien Taxi
Sivil status: Gift
Barn: 2 gutter på 9 og 2 ½ år og 2 jenter på 8 og 7

 

Pappa var også sjåfør – i militæret

Khaldon er født i Kurdistan i Nord-Irak. Der vokste han opp under gode kår med en far som var sjåfør i militæret, og som drev bilforretning ved siden av. Faren tjenestegjorde i krigen mot Iran som varte fra 1981 til 1988, og det eneste minnet Khaldon har fra den tiden, var at faren hadde med en buss hjem for å vaske den. Da krigen mot Kuwait startet i 1991 samarbeidet faren hans med kurdere som ville bli kvitt Saddam Hussein. En natt kom sivilt politi og arresterte faren, og familien måtte betale et stort beløp for å få han løslatt.

En av farens brødre bodde i Drammen, og Khaldons far flyktet derfor til Norge og søkte om politisk asyl. Han ble plassert på Dagsrud Asylmottak og bodde der i 1,5 år. Politiet trodde han var iraner, og derfor fikk han ikke innvilget asyl. Til slutt kom politiet med en tolk som forlangte at faren skulle synge på irakisk. Faren sang, og asyl ble innvilget. Dermed kunne familiegjenforeningsprosessen ta til, og i 1998 kom Khaldon og resten av familien til Skien. Her bor de ennå, og det må være en bil-glad familie. Han har fem brødre, og to er sjåfører for Nettbuss og to utdanner seg til bilmekanikere.

Glad i å jobbe

Khaldon liker jobben sin. Her er han foran reservebilen sin H-1231.

Nå har Khaldon bodd like lenge i Norge som han har bodd i Irak. Mange vil nok kjenne han igjen fra Spar på Falkum (nå Kiwi) der han jobbet i 11 år. Han har også jobbet i Securitas og vasket for ISS. Han begynte å kjøre drosje i mars 2007, og i februar 2014 fikk han sitt eget løyve. Det siste året har han i tillegg til drosje H-231 også H-1231, som er en reservedrosje og kjører på begrensede tidspunkter.

Da Khaldon i 2004 ville gifte seg med ei jente fra hjemlandet sitt, så måtte han garantere for at han kunne forsørge henne. Med tre jobber klarte han å overbevise norske myndigheter om at han hadde forsørgerevne. Kona har utdannet seg til frisør, men er for tiden hjemmeværende. «Jeg har gratis frisør» kommer det humrende fra Khaldon.

«Jeg trives godt med å hjelpe kundene, og med å kjøre de trygt dit de skal. Jeg kjører dag og natt, hverdag og helg. Det er mange timers arbeidsdag,» slår Khaldon fast.
Han har også et par ansatte, nå som han har to biler. Hver drosjeeier driver sin egen forretning, og har selv arbeidsgiveransvaret for sine sjåfører.

Ungene hans er vant til at han jobber mye, og sier på skole og i barnehage «Pappa kjører drosje, pappa har syv-seter».

Bodybuilding mellom turene

Her er Khaldon i konkurranse i 2012. Foto: www.remimedia.com

Med kone og fire barn og en jobb som krever mye, tar han seg likevel tid til å trene.

Da han var 16 ½ år begynte han med bodybuilding, og den første tiden i Skien trente han fem dager i uka. Nå trener han tre dager i uka. Han har konkurrert litt, og kan skilte med en 2. plass i Oslo Grand Prix og en 3. plass i Sandefjord Open fra 2008.  Han har sansen for reglene innenfor bodybuilding som krever dopingtesting av de som konkurrerer. Det holder idretten rein. På bildet til venstre ser vi han fra konkurranse. Han lever ikke helt opp til fordommene som enkelte har om at drosjesjåfører er et pølsespisende folkefær.

Khaldon trener fast på Progym på Kjørbekk.

Nå trener Khaldon på ProGym, som ligger på Kjørbekk. Det er et meget velutstyrt treningssenter med et stort utvalg av løse vekter. Her traff vi på en av brødrene hans, som også trener der jevnlig.

En drosjesjåfør sitter mye, så det er viktig å trene for å holde seg frisk og ha stor arbeidskapasitet, mener Khaldon.

 

Humor og selvironi

Khaldon har sans for humor, og byr gjerne på selvironi og spøkerier om holdninger til «nye landsmenn». Da han for en tid siden fikk spørsmål fra en kollega om han snart skulle bytte bil, svarte Khaldon:

«Ja, til en Volvo XC 90. NAV betaler».

Vi er heldige som har Khaldon i Skien Taxi.

Det går alltid an å se at Khaldon har et godt humør.

 

 

 

 

 

 

 

Share This