Det kan være vanskelig å forstå prissystemet for drosjer. Det er normalt en kombinasjon av en oppstartstakst, av antall minutter og av antall kilometer. Selve taksameteret er plassert skjult i bilen, men du ser en skjerm inne i bilen som hele tiden viser hva prisen er hittil.

Alle drosjer i Telemark kjører etter maksimalprisforskriften. Det vil si at staten gjennom Konkurransetilsynet har fastsatt hvor mye vi maksimalt kan ta til ulike tidspunkt og dager. Ergo så vil det koste nøyaktig det samme for samme strekning om du kjører en bil fra Grenland Taxi, Siljan Taxi eller fra Skien Taxi om du tar en taxi fra holdeplassen på Landmannstorvet. Imidlertid kan du oppleve at sentralene har ulike tilbud, sånn som vi i Skien har BYTAXI til kr 129 / 169 / 229.

Hvis du vil finne ut av hvor mye en drosjetur koster, så kan du gå inn på taxikalkulator.no og legge inn fra og til-adresse og dato og klokkeslett. Da vil denne regne ut prisen ganske nøyaktig, men denne er ikke bindene på noen måte. Imidlertid kom det i sommer en ny bestemmelse i Prisopplysningsforskriften. Den skal sikre deg som kunde en opplysning om hva turen vil komme på i forkant av drosjeturen.

Dersom du oppgir til drosjesjåføren en klart definert reiserute, vil han oppgi en pris til deg. Viser taksameteret mindre når du kommer fram, så skal du betale det som taksameteret viser. Om taksameteret viser mer, så skal du betale den prisen som sjåføren har gitt deg. Dersom du ber sjåføren om å ta en annen vei enn den korteste, ber han stoppe eller hente noen andre, så gjelder ikke tilbudet han har gitt deg. Da må du betale det som taksameteret har kommet fram til.

Når det gjelder taksameteret, så er det kontrollert og plombert av Justervesenet, som også kontrollerer blant annet vekter og bensinpumper. Så taksameteret kan du stole på. Det kan selvsagt skje at sjåføren håndterer taksameteret feil. Du bør derfor be om å få kvittering, og mener du at prisen ikke er riktig, kan du sjekke den opp mot taxikalkulator.no. Er differansen stor, så kan du ta et bilde av kvitteringen og sende denne på e-post til post@skientaxi.no. Har du ikke fått kvittering, kan du selvsagt ta kontakt for det.

Så minner vi om at i helga kan du på fredag fra kl. 18.00 til kl. 22.00 og lørdag fra kl. 10.00 til kl. 22.00 ta taxi til sentrum for fastpris kr 129 / 169 / 229, avhengig av hvor langt fra byen du bor. Se mer her.

Ha en riktig god helg!

Taksameter har vært i bruk siden 1891, den gang på hestedrojser. Her er et eldre Halda-apparat som tidligere er brukt ved Skien Taxi.

Taksameter har vært i bruk siden 1891, den gang på hestedrosjer. Her er et eldre Halda-apparat som på midten av forrige århundre var i bruk ved Skien Taxi.

 

 

 

 

Share This